Castell de Sant Jordi – Sant Jordi Desvalls / Gironès

castell-de-sant-jordi-090926_511bis

Estat: Desaparegut. Aparcament als carrers del poble.

Accés - Visitat el 26/09/2009.

Al nucli antic, presidit per l’església parroquial de Sant Jordi (Segle XVIII).

Localització: davant  la porta de l’església: N 42 04 18.55  E 02 5713.25 – Altitud: 56 m.

Altres:

• Teníem informacions de que hi ha escasses restes al centre de la població, formades per un gran talús. Altres informacions també senyalaven que el campanar de l’església actual podria correspondre’s amb l’antiga torre del castell.

Facilitem constància gràfica d’aquestes peces i deixem per a gent més entesa, la confirmació de la identitat d’aquestes restes com a parts integrants de l’antic castell o de la muralla que envoltava la població.

• Es força aconsellable fer un passeig sense preses, per l’entramat de bonics carrers medievals del barri antic.
  • De la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Jordi Desvalls, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“ El poble. Nucli antic

Del poble de Sant Jordi hem de destacar sobretot el seu nucli antic, presidit per l’església de Sant Jordi i les restes del castell, que ha conservat quasi intacte l’entramat de carrers medievals i un bon nombre de cases que preserven la fesomia que tenien segles enrera, amb portals adovellats, llindes decorades i inscrites, o finestres d’estil gòtic i renaixentista.

Les cases s’agrupen en un petit turonet on s’alçà el poble medieval, delimitat per l’antic circuit ovalat de la muralla, que passava pels actuals carrers Colomers i de les Eres. Malauradament, la muralla ja fa temps que fou desmuntada i només en queden petits trams de paret atalussada. “

Gironès : Veure en un mapa més gran.