Castell de Puigdemàger – Els Prats de Rei / Anoia

castell-de-puigdemager-110203_528

castell-de-puigdemager-110203_534

Curioses estances cobertes amb volta de canó.

Situació: En terrenys del terme municipal de Els Prats de Rei (Anoia) – Barcelona.

Època: Segle XI.

Estat: El castell està desaparegut. Es manté mínimament en peus l'església del castell. Al davant hi ha un petit cementiri. Als voltants hi ha restes d’edificacions de l’antic llogaret de Puigdemàger, documentat des de l’any 1070 i que fou un centre històric notable. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 03/02/2011:

Procedents de Calaf i circulant per la carretera N-141-b en sentit Sant Pere Sallavinera, abans d'arribar a aquesta darrera població, entre els PK 29-28 trobarem una desviació a mà dreta (41 43 48.07 01 32 48.12)  per on continuarem, i on hi ha una indicació: Hostal del Bou.

Tot seguit passarem per sota de la carretera C-25 i girarem a l'esquerra. Circularem per un camí sense asfaltar on tindrem a l'esquerra, enlairada,  la carretera C-25 i a la dreta l'Hostal, i que ens conduirà a una placeta on a la dreta hi ha uns coberts d'uralita.

Hem aparcat el cotxe en aquest pati de l'hostal:  41 43 47.19 01 32 57.94

Davant nostre hi ha un evident camí que s'enfila cap el turó proper, on dalt de tot trobarem les restes de l'edificació que busquem.

Boniques vistes als voltants:

Localització del lloc on hi ha l'església: N 41 43 40.48 E 01 33 01.55 -  Altitud: 694 m.

Altres: L'Hostal del Bou, una edificació del segle XVIII, antigament va ser una casa on tenien parada i fonda els viatgers i els traginers que feien el recorregut de Manresa a Lleida.

Actualment  és una residència de turisme rural.

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.