Castell de Palol – Quart / Gironès

castell-de-palol-quart-090924_527bisblog

Es té constància que a l’any 1698, aquest lloc era propietat de la corona. Quelcom tindrà a veure aquest picaporta.

Dues vistes del lamentable estat actual de l’interior de l’edificació.

Situació: A Palol d’Onyar, nucli urbà del municipi de Quart (Gironès) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: Malmès. De propietat privada. En circumstàncies “normals”, no és visitable.

Accés - Visitat el 24/09/2009:

Iniciem l’itinerari dins de Palol, a la intersecció entre la carretera C-250, i el carrer Camí de l’Església (al mapa de Google apareix com carrer de l’Església), continuant per aquest darrer carrer .

Al final d’aquest camí arribem a una desviació (41 57 16.13 02 50 53.99) i continuem pel trencall de l’esquerra, on un cartell ens indica per anar a l’Església, on hi arribarem al cap de ben poca estona. L’antic castell està al davant.

Altres: El cadenat de la porta d’entrada ha estat forçat. Això ha permès,  malauradament,  la intrusió de gent que ha produït tot tipus de destrosses, malmeten el mobiliari i fins i tot un munt de llibres que contenia l’edificació, que interiorment, presenta un estat deplorable.

El castell, forma un conjunt harmoniós amb l’església parroquial (on s’hi celebra missa els diumenges i festius), i un petit cementiri, ara en dessús.

Castell de Palol / Quart - Església parrouial.  Castell de Palol / Quart - Església parroquial.  Castell de Palol / Quart - Església parroquial.  Castell de Palol / Quart - Església parroquial.

Gironès : Veure en un mapa més gran.