Castell de Palmerola – Les Lloses / Ripollès

Situació: A Palmerola, entitat de població del municipi de les Lloses (Ripollès) – Girona.

Època: Segle XV.

Estat: Bon estat. Restaurat. Al costat de la porta d’entrada hi ha un cartell informatiu on es diu que és un centre col·laborador del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. El dia de la visita estava completament tancat, sense que es veiés ni una ànima pells voltants.

Es pot fer un lliure i complert recorregut de circumval·lació a tota l’edificació.

Al costat mateix hi ha la petita església parroquial de Sant Vicenç de Palmerola, existent des del segle XII.

Accés - Visitat el 12/11/2009:

Procedents de Vilada (Berguedà) i circulant per la carretera C-26 en sentit Ripoll, entre els PK 170/171, a mà esquerra hi ha un punt (42 08 53.99 02 01 51.60) on hi ha un cartell informatiu, que assenyala per anar al castell de Palmerola.

Aquí s’inicia una pista de muntanya,sense asfaltar, en bones condicions a dia d’avui, que en un plàcid recorregut d’uns 3,1 km. ens deixa al pati del davant mateix del castell.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.