Castell de Llort – Espot / Pallars Sobirà

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: Dins el terme municipal d’Espot, dalt d’un abrupte turó que presideix la carretera C-13, entre la Guingueta d’Àneu i Escaló (Pallars Sobirà) – Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Molt malmès. Pràcticament desaparegut. Sols subsisteix un petit pany de paret amb dues finestres/espitlleres, a més d’un bon munt de pedres escampades per tot arreu. Lliurament accessible. Esplèndides vistes als voltants.

Altres noms:

Accés - Visitat el 12/09/2010:

L’itinerari comença quan procedents de la carretera C-13 (Sort – Port de la Bonaigua) prenem la desviació a mà esquerra, continuant per la carretera LV-5004, que va a Espot, cap a on ens dirigirem.

Abans d’arribar a aquest poblet, en un lloc determinat a l’esquerra de la carretera (42 34 09.17 01 06 41.31) veurem l’entrada al Càmping La Mola.

Uns metres abans, també a l’esquerra, hi ha un petit espai al voral de la carretera que ens permetrà aparcar-hi el cotxe.

Ja a peu, al costat del cartell del càmping veurem que hi ha un camí que baixa amb decisió al llit del riu, cap a on anirem.

Travessarem un petit pont i ja a l’altra banda, continuarem pel camí de l’esquerra, sense cap indicació.

Caminarem amb comoditat per un ampli camí (ens hem creuat amb un vehicle 4x4),

amb desnivells de poca consideració, fins arribar a un lloc on a l’esquerra veurem una cadena (42 34 17.08 01 07 50.81) que impedeix l’accés motoritzat a una planura, on hi ha dues edificacions (42 34 18.44 01 07 52.00) .

Entrarem en aquest terreny i continuarem per la part del darrere de la casa més gran, deixant-la a la dreta, en direcció a un petit turó que veurem davant nostre.

Ens enfilarem cap a l’esquerra, continuant encara per un camí relativament evident, primer força ample, que al poc gira a la dreta, i que a l’arribar a uns prats, s’esmuny i cal seguir un imprecís sender, de manera intuïtiva.Veure tot seguit un mapa de Google, una captura de pantalla complementada amb anotacions manuals, on son ben evidents les dues construccions citades, i es veu el sentit, la direcció que pren el camí a partir d’aquí, en direcció al castell.

Castell de Llort-Espot-Captura google-maps amb anotacions manuals-120705

Durant la marxa cal estar atents. En un moment determinat veurem el penyal on hi ha les escasses restes del castell, cap a on ens dirigirem, trobant de tant en tant restes imprecises del camí que hi condueix.

La durada del recorregut fins el castell, ha estat d’uns 40 minuts.

Localització: N 42 34 20.28 E 01 08 11.26 - Altitud:  1.215 m.

  • Altres:  La visita a aquesta construcció constitueix una bonica excursió, per camins relativament planers, amb vistes canviants i una distància assequible.
  • Sembla ser que hi ha un altre possible itinerari, que no coneixem però del que hem tingut notícies. Veure si cal la pàgina de la torre La Torrassa - Espot.

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Pallars Sobirà : Veure en un mapa més gran.