Castell de Llaés – Ripoll / Ripollès

Situació: Al llogaret de Llaés, nucli de població del municipi de Ripoll (Ripollès) – Girona.

Època: Medieval.

Estat: No hem pogut arribar fins l’edificació. Així doncs en desconeixem l’estat. No és accessible lliurament, és de propietat privada.

Accés - Visitat el 28/06/2008:

Procedents de Santa Maria de Besora (N 42 07 37 E 02 15 21), on es pot visitar el castell  de Besora, hem travessat aquest poble i quasi a la sortida, a mà esquerra, veurem un trencall amb un cartell informatiu que ens indica que cal continuar per aquí per arribar a Llaés primer i a Ripoll després.

Per una estreta carretera de muntanya, asfaltada, després d’un còmode recorregut d’uns 6 km., hem arribat a un trencall senyalitzat (*), on hem girat a mà dreta, i després d’un curt recorregut per una pista de muntanya, hem arribat a una masia, on hem girat a l’esquerra i hem aparcat el cotxe en un descampat molt a prop (42 09 16 02 14 56).

A continuació, a peu, hem caminat els 50 metres que ens separen d’una porta, que barra el pas als terrenys on hi ha l’edificació que volem visitar.

No havent pogut localitzar cap persona en aquest lloc, hem donat per finalitzada la visita.

Localització: N 42 09 16.43 E 02 14 52.35 – Altitud: 1.007 m. (Dades extretes directament de Google Earth).

Altres: (*) En aquest trencall hi ha un indicatiu de la direcció que cal seguir per visitar “EL PANTEÓ, dedicat a la memòria de setanta-quatre carrabiners i un oficial, que foren afusellats per ordre del general carlista Francesc Savalls el 1874”. (Ripoll – turisme).

A l’esquerra, per sota de la pista de muntanya, una mica amagat entre la vegetació, sense cap indicador,  apareix aquest senzill monument.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.