Castell de Celrà / Gironès

Situació: A les afores de la població de Celrà (Gironès) – Girona.

Estat: Molt remodelat. Aparenta un bon estat. De propietat privada. Aparcament als voltants.

Altres noms: Can Serra del Castell.

Situat al final del carrer anomenat del Germans Sabat.

Localització: Al carrer del davant de l’edificació: N 42 01 12.47 E 02 52 53.80 – Altitud: 101 m.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Celrà, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“ CASTELL DE CELRÀ

Situat sobre la riera de Mavalls, des del castell de Celrà es té un clar control visual de l'actual nucli de Celrà. El seu origen l'hem de situar als voltants del segle X i la propietat era de la seu de Girona.

És l'únic castell que encara avui és habitat i es conserva en bon estat. Les diferents reformes que s'hi han anat succeint al llarg del temps han emmascarat la forma original.

És una fortificació de planta quadrada amb un pati central on es situa la torre circular. Al voltant del pati s'hi distribueixen les diferents estances del castell.

Al llarg del temps el castell va ser conegut pels noms de les diferents famílies de castlans que administraven els drets del castell com ara els Aguiló, els Vinyoles, els Escala o els Foixà. Finalment aquest castell va ser conegut com a Can Serra del Castell.”

Edificacions properes: Dins del terme municipal de Celrà hi podem trobar varies edificacions. Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Gironès : Veure en un mapa més gran.