Castell de Burriac – Cabrera de Mar / Maresme

castell-de-burriac-080126_501bisblog

Situació: En un turó sobre el poble de Cabrera de Mar – El Maresme (Barcelona).

Època: Segle XII (Patrimoni.Gencat)

Estat: Malmès. Restaurat. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 26/01/2008.

Procedents de Barcelona, i circulant per la carretera Nacional II hem entrat a Cabrera pel trencall que ens indica “Cabrera - Centre”. Molt aviat hem vist el primer cartell indicatiu, anunciant el castell, que ens assenyala que hem de girar cap a l’esquerra, on hi veurem el poliesportiu municipal. A partir d’ara tornarem a trobar més senyals com aquest, no hi ha pèrdua possible.

Així doncs continuarem pel carrer anomenat La Riera, fins que aquest es converteix en un camí sense asfaltar, ben transitable, que seguirem fins arribar a una planura on hem deixat còmodament aparcat el cotxe, i on el navegador del nostre vehicle ens indica les següents coordenades:  41 32 11  02 22 55.

Llavors, hem continuat a peu per la pista, després de salvar una cadena que barra el pas als vehicles, i en una mitja hora, més o menys, hem arribat al nostre destí.

Altres: Magnífiques vistes. El dia de la visita – dissabte – en un moment donat, dins del recinte del castell ens vàrem arribar a ajuntar, pot ser fins a 30 o 35 persones, en petits grupets independents, de familiars o amics, fet que il·lustra la atracció que aquest castell i aquesta contrada generen entre la gent.

Maresme : Veure en un mapa més gran.