Casa forta de Torreferrada – Santa Eulàlia de Riuprimer / Osona

casa-forta-torreferrada-080621_501

A la llinda de la finestra es llegeix una data: 1586

casa-forta-torreferrada-080621_723

Situació: Al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) – Barcelona.

Època: Segle XIII - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Molt malmesa. De propietat privada. No és accessible lliurament. No és visitable. Poca semblança amb altres cases fortes conegudes: absència de garites, espitlleres, etc. (a menys que la vegetació les amagui...).

Hi ha una masia habitada al costat mateix. Hem aparcat en terreny de la masia habitada, aprofitant que hem demanat permís per veure l’altra.

Altres noms: La Torreferrada.

Accés - Visitada el 21/06/2008:

Procedents de Barcelona, i circulant per la carretera C-17 en sentit Nord, a l’alçada de Vic trobarem una desviació que assenyala per anar a Santa Eulàlia de Riuprimer.

Circularem ara per la carretera BV-4316. Passarem pel poble de Sentfores (Castell de Sentfores). Travessarem també Santa Eulàlia, i entre els PK 8-9 de la mateixa carretera, a mà esquerra (41 54 54.37 02 10 14.81) veurem una desviació on comença una carretera sense asfaltar per on entrarem. (Davant mateix d’aquesta desviació, a mà dreta de la carretera hi ha una fàbrica: Caixes de cartró Codinachs).

Veurem un cartell informatiu on apareix amb detall informació gràfica de l’itinerari a seguir per arribar a la masia La Vall.

Al poc arribarem a aquesta masia habitada, on caldrà demanar informació (l’edifici que busquem està en aquesta mateixa propietat, a 100 metres de la masia) i permís per visitar-la.

Torre del segle XIII englobada en un mas refet el 1636.

Casa forta. Documentada el 1247. “