Castell de Torroella – Santa Eulàlia de Riuprimer / Osona

castell-de-torroella-080621_704

castell-de-torroella-080621_701

castell-de-torroella-080621_714

Situació: Al municipi de Santa Eulàlia de Riuprimer (Osona) – Barcelona.

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Molt bon estat.  De propietat privada. Habitat. Donat que el dia de la visita no vàrem localitzar cap habitant d’aquesta casa, ens vàrem abstenir de trepitjar aquesta propietat.

Edificació situada a prop de Santa Eulàlia, rodejada de boscos i camps de conreu, en mig d’un entorn bucòlic.

Accés - Visitat el 21/06/2008:

Procedents de Barcelona, i circulant per la carretera C-17 en sentit Nord, a l’alçada de Vic trobarem una desviació indicada per anar a Santa Eulàlia de Riuprimer.

Circularem ara per la BV-4316. Passarem pel poble de Sentfores (On hi ha restes d’un castell: vegis la pàgina del castell de Sentfores) fins que una mica abans de l’entrada a Santa Eulàlia, (entre els PK 5 i 6), en una corba, a mà esquerra (41 54 47.56 02 11 43.89), veurem una desviació, on comença una carretera sense asfaltar, per on entrarem.

Aquí mateix hi ha un cartell informatiu on veurem gràficament amb detall el proper itinerari a seguir per poder arribar a aquesta edificació.

Creuarem un petit pont per sobre d’un rierol i al cap d’uns 600 m. des de la carretera, arribarem a un trencall a la dreta (41 54 32.72 02 11 48.54), que enfilant-se una mica ens deixarà dins el pati de l’edifici.

“ Descripció

Ara és un gran mas fortificat dels segles XV-XVI. Té la costat, en un petit puig, restes de murs o fonaments medievals.

Castell termenat. Documentat el 1130.”