Castell de Fontanilles / Baix Empordà

castell-de-fontanilles-100522_501

castell-de-fontanilles-100522_510

Fontanilles des del Castellot.

Situació: A Fontanilles, petita localitat del Baix Empordà (Girona).

Època: Ho desconeixem.

Estat: Pràcticament desaparegut. Molt poques restes, solament unes filades de pedres. Fàcil aparcament als voltants.

Altres noms: El Castellot.

Accés - Visitat el 22/05/2010:

Localitzarem les minses restes a la part dreta del carrer anomenat de la Processó, al petit trajecte comprés entre una plaça (on en un cantó s’hi han disposat unes quantes places d’aparcament) i les primeres cases habitades d’aquest carrer.

Les restes estan amagades entre l’abundant vegetació d’aquest racó, però son fàcilment identificables.

Després, si cal, per la part dreta de la plaça citada anteriorment podem accedir a la part superior del lloc on hem vist les pedres, anomenada des de sempre pels habitants del llogaret com el Castellot, pujant-hi circulant per un carrer anomenat del Castell. A la plana superior d’aquest lloc, presa per les males herbes, tampoc hi hem vist res, tot i que una senyora gran ens comentava que antigament es veia la base d’una torre rodona.

Localització de les restes, per sobre del carrer: N 42 00 35.25 E 03 06 26.46 – Altitud: 15 m.

Altres: Al menys la toponímia del lloc (El Castellot, carrer del Castell), confirma l’existència d’aquesta edificació, pel que sembla molt poc o gens documentada.

Baix Empordà : Veure en un mapa més gran.

castell-de-fontanilles-100522_518bis