Torre Nova d’en Carlos – Guissona / Segarra

És una edificació del segle XVIII

I T I N E R A R I

Situació: Originàriament devia estar a les afores de Guissona, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida). Avui en dia, està a tocar de les cases de la població.

Època: Segle XVIII - (Patrimoni.Gencat). De la pàgina web Pat.mapa, extraiem aquest fragment d'informació (Març 2013):

“ No tenim cap testimoni documental que ens parli d'aquesta torre, no obstant algunes persones del poble expliquen que podria haver estat construïda durant la Guerra del Francès.”

Protecció: No consta  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: En un relatiu bon estat. No és visitable, doncs l’única porta d'entrada que té, està tapiada. Visita exterior lliure. Aparcament davant mateix de les cases.

Accés - Visitada el 03/03/2013:

Davant de les cases del carrer Passeig de la Fonteta, entre els carres de la Font del Forat Micó i Avda. del President Companys.

Altres:

• De la pàgina web Pat.mapa, citada anteriorment, ens complau extreure la resta d'informació referida a aquesta edificació (Març 2013):

Construcció defensiva de planta quadrangular situada a 500 metres de la vila de Guissona.

Cadascun dels costats de la base medeix tres metres i mig aproximadament, per set metres d'alçada.

Es tracta d'una estructura construïda amb pedra arrebossada i presenta grans carreus regulars als costats, col·locats de llarg i través.

Podem parlar de tres cossos dividits per una línia d'imposta. El cos inferior no presenta cap particularitat, el cos central té una petita espitllera d'arc de mig punt a cadascun dels costats i el superior presenta una balustrada amb quatre obertures rectangulars a cada façana.

S'accedia a la torre per mitjà d'una porta que actualment es troba tapiada.”

• La inclusió en aquestes pàgines de la present edificació, és més que res per informar de que no és una torre medieval.

En un moment donat, la troballa d'aquesta edificació, ens hauria pogut plantejar dubtes sobre la seva antiguitat. Ara, ja queda clar.