Torre d’en Pinyol – Tortosa / Baix Ebre

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Jesús (O també Raval de Jesús), entitat de població de Tortosa, ciutat i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Ebre (Tarragona).

Època: Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Pel que es veu de lluny, dolent. No és accessible lliurament.

Accés – Visitada: 17/07/2018.

No hi hem arribat a tocar. Si pels forans, ja de per sí, és difícil moure'ns per aquest terrenys, esquivant els canals i el propi riu Ebre, en aquest sector, a més,  hi ha un munt de terrenys de conreu, aïllats per tanques. En un d'ells hi ha aquestes restes. Finalment, ens hem rendit. Hem pres unes fotografies de lluny...

Localització: N 40 50 42.1 E 0 30 04.0 – Altitud: 45 m. - Dades sense contrastar, extretes directament de Google Maps.

“ Descripció

Restes d'una torre o casa forta de planta rectangular amb el parament de pedra sense devastar unida amb morter.

Situada al N del terme al raval de Jesús.

En queden en alçada variable restes de mur de tancament: un mur continua més enllà del perímetre de la torre, mur que podria estar associat amb la qual devia funcionar la torre.”