Torre d’en Carlos – Guissona / Segarra

És una edificació del segle XIX

Situació: Afores de Guissona, vila i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XIX - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. De propietat privada. Visita exterior lliure. Aparcament al camí d'accés.

Accés - Visitada el 03/03/2013:

Situada a les afores de Guissona, en mig de camps de conreu, la seva presència no passa gens desapercebuda, és fàcil de detectar.

Hi hem accedit de manera intuïtiva, circulant aleatòriament pels camins dels voltants, fins arribar a tocar-la.

• De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Març 2013):

“ Descripció

Edifici de quatre façanes i quatre plantes. A la façana oest, hi ha una petita obertura a la segona planta, a la planta següent, hi ha una gran obertura amb arc rebaixat de mig punt, i a la darrera planta, hi ha dues obertures amb arc de mig punt. A la façana nord, hi ha dues obertures tapiades amb totxo a la darrera planta. A la façana est, hi ha una gran obertura a la segona planta, un altra a la següent que es troba tapiada, i dues grans obertures(possiblement de paller) a la darrera. A la façana sud, hi ha una entrada a la planta baixa, a la planta següent, hi ha dues finestres, a la següent a la dreta hi ha una obertura, i a l'esquerra una de mes petita. A la darrera planta hi ha dues obertures tapiades.

La coberta és de dues vessants(nord-sud), acabada amb teules. De la façana sud surt un mur de casa extrem que tanca l'espai entre l'edifici principal i un que hi ha més al sud. Te una entrada al mur oest a traves d'una porta metàl·lica.”

La informació que conté no és pas gaire interessant, com es pot comprovar ...

• Altres: La inclusió en aquestes pàgines de la present edificació, és més que res per informar de que no és una torre medieval.

En un moment donat, la troballa d'aquesta edificació, ens hauria pogut plantejar dubtes sobre la seva antiguitat. Ara, ja queda clar.