Torre del Veguer – Sant Pere de Ribes / Garraf

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

 F O T O S


torre-del-veguer-101211_503

I T I N E R A R I


Situació: En terrenys del municipi de Sant Pere de Ribes (Garraf) – Barcelona.

Època: Edificació ja documentada el segle XIV.

Estat: Durant el segle XIX es van fer importants reformes, donant-li aparença de castell neogòtic. Propietat privada. En l’actualitat, des de 1994, acull la Bodega Torre del Veguer (D.O. Penedès), entitat promoguda per la família Ferrer - Vidal, dedicada a la criança i elaboració de vins de Reserva y Gran Reserva.

Altres noms:

Accés - Visitada el 11/12/2010:

Diferents accessos, segons procedència del viatger. A títol orientatiu, descrivim el que hem realitzat nosaltres:

Sortim de la localitat de Sant Pere de Ribes. Al final del carrer Major s’inicia la carretera local BV-2112, amb destinació Vilanova i la Geltrú.

Creuem per sota de l’autopista C-32 i en un lloc situat a les coordinades N 41 14 46 E 01 44 50, entre els PK 3 i 2, prenem un trencall a mà dreta, degudament indicat per anar a la Torre. El camí pel que circularem ara és un camí de terra, transitable sense problemes .

Ben aviat trobarem un altre trencall (41 15 07 01 44 23) on continuarem per l’esquerra, passant per davant de la bonica edificació coneguda amb el nom de Can Martí del Mas Roig, que presenta unes curioses garites a cada costat.

Al cap de ben poc ja veiem a la nostra esquerra l’edificació buscada. Trobarem a la dreta una  ampla esplanada per poder aparcar còmodament el vehicle, i on al davant arrenca un curt camí que ens aboca a la porta d’entrada d’aquesta edificació, des d’on es pot admirar aquesta encisadora construcció. Davant de la façana principal llueix un ampli jardí entapissat de gespa.

L’estat de la casa és impecable. L’edifici i el jardí estan encerclats per una tanca, aïllats dels camps de conreu que els envolten, farcits de ceps, a data d’avui sense fruit ni fulles.

Localització, situats davant de la porta d’entrada: N 41 15 02 E 01 44 03 - Altitud: 94 m.

Altres:

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situacióGarraf : Veure en un mapa més gran.