Torre del Serrat de la Plaça – La Jonquera / Alt Empordà

És una edificació del segle XIX.

torre-del-serrat-de-la-placa-la-jonquera-090711_503

torre-del-serrat-de-la-placa-la-jonquera-090711_518

Situació:  Dalt d’un turó, presidint la localitat de La Jonquera (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segles XVIII-XIX.

Estat: Restaurada. Una escala exterior i una altra d’interior permeten el lliure i còmode accés a l’interior de la torre. Des de la terrassa es gaudeix d’unes boniques i extenses vistes del municipi de La Jonquera.

Aparcament davant mateix de l’edificació.

En aquest sector de la N-II hi ha un bon grapat de rotondes, que ens facilitaran la tasca de localitzar l’inici de l’itinerari. Si ens passéssim, a la següent rodona podrem rectificar el sentit de la marxa.

Altres noms: Torre dels carlins.

Accés - Visitada el 11/07/2009:

Circulant per la carretera N-II en sentit sud, dins de la localitat de La Jonquera, cal localitzar una desviació a mà dreta, situada a N 42 24 52 02 52 20, sense cap informació.

Tot i que una senyal de trànsit indica que és una via sense sortida, prendrem aquesta direcció. Passarem per un pont per sobre de l’autopista. Deixarem a la nostra esquerra el cementiri de la població. Continuarem circulant per una carretera sense asfaltar i força costeruda.

Quan arribem a una planura passarem entre dos grans dipòsits d’aigua i davant nostre, a la dreta,  ja veurem la  torre.

torre-del-serrat-de-la-placa-la-jonquera-090711_505

Vistes de La Jonquera des de la Torre del Serrat de la Plaça.