Torre de Vilamajor – Cabanabona / Noguera

Doncs no, no és un estany pels aneguets; és l'antic fossat de l'edificació.

I T I N E R A R I

Situació: Al llogaret de Vilamajor, entitat de població del municipi de Cabanabona (Noguera) - (Lleida).

Època: Segle XII (Patrimoni.Gencat). De la pàgina web de l’Ajuntament de Cabanabona, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2012):

“Torre circular de Vilamajor: aquest poble era una vila tancada de planta quadrangular; les cases envoltaven una torre circular i tenia un portal d’entrada a la banda nord. Fa pocs anys es va restaurar la torre i per poder-ho fer es van enderrocar algunes cases del poble, i ara la torre queda lliure enmig de les edificacions. ”

Estat: Molt ben conservada. Visita exterior lliure.

Altres noms: Castell de Cabanabona.

Accés - Visitada el 20/10/2007:

Procedents de Guissona i circulant per la carretera L-313, en sentit Ponts, poc abans d’arribar a Cabanabona, a l’esquerra hi ha un trencall perfectament indicat: Vilamajor.

L’edificació és molt fàcil de localitzar. Hem aparcat còmodament al davant de la torre:

Noguera : veure en un mapa més gran.