Castell d’Oliola – Noguera

Situació: A Oliola, vila i municipi de la comarca de La Noguera (Lleida).

Època: Medieval (Patrimoni.Gencat)

Estat: Totalment malmès. Molt poques restes. Accessible lliurament.

Accés - Visitat el 20/10/2007:

Procedents de Ponts i circulant per la carretera C-14, en sentit Artesa de Segre, a uns 4 km., a l’esquerra, trobarem una desviació que al cap de 3 km. més, ens conduirà a Oliola.

Donat que és un poble de carrers costeruts i estrets, hem preferit aparcar còmodament en una petita placeta que hi ha a l’entrar a la població: N 41 52 31.69 01 10 24.29

A partir d’aquí, a peu, ens hem enfilat de manera intuïtiva pels carrers del poble cap amunt, guiats pel punxegut campanar.

Davant de la porta de l’església, arrenca un camí cap a les restes del castell. (No confondre amb una pista de muntanya que hi ha a la dreta d’aquest camí. Aniríem a parar a un dipòsit que hi ha al costat de les restes, però llavors, per arribar a tocar-les és una mica més complicat).