Torre de Telegrafia Òptica de Castellolí – Castellolí / Anoia

Valoració: 2 vots.
espereu…

És una edificació del segle XIX

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: Dalt d’un turó, on també hi trobem les restes del Castell de Castellolí i les de l’Església de Sant Vicenç de Castellolí, totes elles en terrenys de Castellolí, població i municipi del mateix nom, a la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Època: A la pàgina web de Patrimoni.Gencat, a Castellolí, no hi ha constància d'aquesta edificació en concret. El que sabem de cert és que aquest tipus de construccions, van ser bastides durant el segle XIX, com a conseqüència del desenvolupament de la Telegrafia Òptica.

Protecció: No n'hem trobat constància enlloc.

Estat: Malmesa, poques restes. Lliurament accessible.

Altres noms:

Accés - Visitada el 20/01/2007:

Per accedir-hi, i per a altres informacions, visiteu la nostra pàgina del Castell de Castellolí.

Localització: N 41 35 19.0 E 01 42 29.9 – Altitud: 581 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Juliol 2014), que tracta conjuntament les diferents edificacions que ocupen el mateix solar. Hem destacat amb lletra de color vermell, les minses informacions que hi apareixen, referides en concret sobre la present edificació:

“ Descripció

Conjunt de ruïnes, al costat de la primitiva parroquial de Sant Vicenç, que també es troba en estat de ruïna.

Murs medievals i torre quadrada més tardana.

Es conserven algunes poques restes del castell com són murs i restes de voltes de canó també una torre quadrangular més tardana hi ha, entre les ruïnes restes posteriors a època medieval.

És de pedra local unida amb argamassa. Els murs són de blocs de pedra grans, ben quadrats.

Antiga església parroquial de Sant Vicenç.

Església romànica que estava al costat del castell. Era d'una sola nau, amb volta de canó. A l'exterior i al llarg de la nau presenta a distàncies regulars, una mena de petits "contraforts" que sobresurten de l'estructura de la paret. El material constructiu és la pedra ben tallada en blocs petits i regulars. El sostre devia ser de teules. L'absis conserva arcuacions llombardes i lesenes.

Notícies històriques

Castell termenat. Documentat el 959 com el castro Audelino o Odelino. Es esmentat per primera vegada el 959 i el 978, a la frontera del bisbat de Vic, amb les formes "castrum Audelino o Odolino" (del nom personal "Eulio Odoli").”

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Anoia : Veure en un mapa més gran.