Torre de La Panadella – Montmaneu / Anoia

És una edificació del segle XIX

Vista de la Panadella des de la torre.

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó, damunt de La Panadella, nucli de població del municipi de Montmaneu (Anoia) – Barcelona.

Època: Segle XIV.

Estat: Es suposa que aquesta construcció pot haver ocupat el lloc on antigament havia estat un castell.

Malmesa, manté en peus les parets, sense sostre. L’edificació conserva la meitat d’un petit fossat. Interior i exterior lliurament accessibles.

Altres noms: Coneguda també com el Castellot.

Accés - Visitada el 01/04/2010:

Procedents de Barcelona i circulant per l’autovia A-2, prenem la sortida anunciada com a Montmaneu, i seguint les instruccions dels cartells informatius ens dirigim cap a La Panadella.

De seguida arribarem a una rotonda, on per l’esquerra se’ns incorpora la antiga carretera N-II (avui en dia, anomenada N-II a). Prendrem la primera sortida i ens trobarem dins de La Panadella. A l’esquerra de la carretera veurem l’Hotel Parada. A la nostra dreta trobarem un carrer (Al mapa de Google s’identifica com a carretera de Panadella a La Tallada), per on continuarem.

Circularem primer uns 300 m. per carretera asfaltada i a continuació uns 600 m. per un camí sense asfaltar, enfilant-nos fins arribar a un lloc on trobem tres elements: un dipòsit d’aigua, unes altes antenes de comunicacions i la torre de La Panadella.

Aparquem còmodament al davant .

Altres:edificació actual és del segle XIX. Sembla ser que es va fer servir com a torre de Telegrafia Òptica, però no hem sabut trobar informació al respecte.