Torre de Cal Peyrí – Vilanova d’Escornalbou / Baix Camp

És difícil prendre fotografies d'aquesta edificació, donada l'estretor del carrer on està ubicada.

Situació: A Vilanova d’Escornalbou, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp - (Tarragona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Hem aparcat als voltants.

A la porta del costat, hi ha un restaurant (El Reiet del Camp).

Altres noms: Casa de Peyrí - (Patrimoni.Gencat). També apareix com a Peirí.

La trobarem al carrer de la Font nº 9.

Localització: N 41 06 48.8 E 0 56 12.6 - Altitud aproximada: 230 m.  (La posició de la icona en el nostre mapa, és aproximada.)

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Gener 2017):

“ Descripció

Gran casa de planta rectangular, molt transformada en l'interior. Porta d'arc amb dovelles a saltacavall, encapçalada a la clau amb l'escut de la família Peyrí.

L'edifici està adossat a una torre de defensa planta quadrada, obra de paredat amb reforços de carreus als angles, i amb matacà sobre la façana.

Notícies històriques

Edifici possiblement d'origen medieval, reformat al segle XVII. A la clau de l'arc de la porta hi ha la data de 1699. A causa de la riquesa de la casa Peyrí (als estables de la qual es diu que hi cabien setanta cavalls), era coneguda també com la del "Reiet del Camp".

Fou casa pairal de les famílies Peyrí, Portell i de Ballester, que assoliren el títol de ciutadans honrats. Adossada hi ha una torre de defensa, probablement de segle XVI.

Pertangué també a la família Peyrí el mas de la Palomera, situat a uns 3 km de la vila. Edifici del segle XVIII, amb la portalada principal presidida per un gran escut d'armes, ben conservat, de pedra picada. “