Masmunter – Vilanova d’Escornalbou / Baix Camp

Situació: En terrenys del municipi de Vilanova d’Escornalbou (Baix Camp) – Tarragona.

Època: Ho desconeixem.

Estat: L’estil de la construcció, a la pàgina web de Patrimoni de la Generalitat, se’l qualifica com un “edifici historicista”.

A la pàgina web de l’Enciclopèdia Catalana,es diu

L'edificació té una antiga torre de guaita quadrada, que la tradició vol d'origen romà, a l'entorn de la qual s'ha construït un fals castell”.

Altres noms: El Mas Munter - Mas de l'Olivera

Accés - Visitat el 13/11/2010:

Procedents de Montbrió del Camp i circulant per la carretera T-310, en direcció a Mont-Roig del Camp, abans d’arribar a aquesta darrera població, trobarem un trencall a mà dreta indicat per anar a Vilanova d’Escornalbou, cap a on ens dirigirem.

Llavors ens trobarem circulant per la carretera T-321. Entre els PK 2-3 d’aquesta carretera, la torre ja és visible a l’esquerra.

Prendrem una desviació a mà esquerra situada a 41 06 33.26 0 57 03.46, on hi ha un cartell indicatiu.

Circularem una curta estoneta per una carretera sense asfaltar, fins trobar al cap de molt poc l’edificació. Aparcarem al davant.

Altres: No sabíem com catalogar-lo: castell ? , torre ? ...  Casa forta ? ...

Edificacions properes: Dins del mateix terme municipal, al llogaret de L’Arbocet, hi trobarem: