Torre de Benviure – Sant Boi de Llobregat / Baix Llobregat

A N Y    2 0 0 6

Època: Segles XI – XII.

Estat: Acuradament restaurada l’any 2011. Visitable. Al costat hi ha un Centre d’Interpretació.

Accés - Visitada el 09/04/2011.

Situada al carrer de Can Paulet, 40. Sant Boi de Llobregat.

Itinerari: Dins de Sant Boi, al final del carrer Eusebi Güell  (N 41.34645 / E 2.02484) comença la carretera que mena a Sant Climent de Llobregat, cap a on ens dirigim. Passem per davant de la façana del Restaurant Can Xixol (a la dreta, actualment tancat) i al cap de ben poc, a mà esquerra, veurem una desviació ( 41.34592 / 2.01982) amb un cartell indicant per anar al Parc Forestal de Montbaig, cap a on ens dirigim i prenem de seguida una altra desviació a mà esquerra (La desviació de la dreta (*) normalment, té barrat el pas de vehicles a motor, per una cadena).

Circularem primer uns metres pel carrer del camí de Golbes, després pel del  Massís del Garraf i desemboquem finalment al carrer de Can Paulet.

Durant la darrera part de l’itinerari, la torre ja és visible.

Aparquem al carrer, davant mateix de l’edificació.

Localització: N 41.34353 / E 2.01705. Altitud: 79 m.

Altres: Durant el recorregut pel casc urbà de Sant Boi no hem trobat cap cartell indicatiu de la presència de la torre.

A l’altre costat del torrent, darrera de la torre, hi ha una zona de lleure amb bancs, seients i papereres, al bell mig del bosc. S’hi accedeix a peu, pel camí (*) que mena primer a la Torre de les bruixes (O també Pavelló de caça, que actualment és un Centre d’informació del Parc forestal del Montbaig) i a l’ermita de Sant Ramón després.

Baix Llobregat : Veure en un mapa més gran.