Pou de poble – La Floresta / Garrigues

I T I N E R A R I

Situació: A la Floresta, població i municipi del mateix nom, a la comarca de les Garrigues (Lleida).

Època: Segle XIV - Obra Popular - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya. *

Estat:  Bo. Després de gaire bé set-cents anys, encara hi raja aigua ...

L’itinerari és exactament el mateix que el que mena al Pou de Gel de la Floresta.

Molt senzill de localitzar. Punt d’inici: Dins de la Floresta, en un lloc a tocar de la fita del PK nº 4 de la carretera LV-2012 – (Borges Blanques / La Floresta), situat a 41 30 40.7 00 55 07.3 , travessem un petit pont, i a la sortida ja el veiem a l’esquerra. Hem aparcat després de travessar el pont, a mà dreta, com si anéssim a veure el Pou de gel.

Tot i que no és del tot correcte la generació automàtica d’un mapa del recorregut, és ben evident la senzillesa d’aquest itinerari. També com a referència, ja és perfectament visible amb antelació, la mola del Castell de la Floresta. Hem aparcat als voltants.

Localització: N 41 30 40.3 E 00 55 06.6 - Altitud:  315 m.

Altres:

• De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Febrer 2018):

“Descripció

Pou d'aigua, avui ja en desús, situat prop del castell i tocant al pou de gel. Serví durant molt de temps per abastir d'aigua a la població.

A l'interior, adossat al pou pròpiament dit, hi ha una gran volta de canó, revestida de pedres.

S'hi accedeix per unes escales i és per a poder agafar l'aigua directament tot i que actualment l'accés a la volta està tapat.

El pou està fet amb grans carreus semicirculars. Exteriorment destaquen les pedres de suport de la corriola: dues de verticals i una central corbada; blocs massissos ben treballats i perfectament encaixats entre sí.

Pel seu voltants hi ha piques de pedra.

Notícies històriques

Popularment es creu que data de l'època de la dominació àrab (713- 1213). No està documentat, però, fins el segle XIV.”