Pont de Sanaüja / Segarra

Situació: a Sanaüja, població i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Perfecte estat. Encara s’utilitza avui en dia. Fins i tot hi passen lliurament els vehicles, llevat els pesants, amb preferència de pas als vianants.

Al costat encara hi ha les piques d'uns safaretjos públics, de les primeries del segle XX, ben conservats, que ens recorden que no fa tant que encara no hi havia aigua corrent a les nostres cases, ni tampoc rentadores elèctriques ...

A l’entrada del poble.

“ Descripció

Es tracta del pont que dóna accés a l'interior del municipi, a través de la riera de Sanaüja, format per un doble arc i una petita arcuació a l'extrem de la dreta, per on hi passa una sèquia de derivació, que actualment recull l'aigua de desguàs dels safaretjos.

Està realitzat amb carreus regulars de petites i mitjanes dimensions disposats a filades. Els arcs són de mig punt, per damunt dels quals, a ambdues cares del pont, en sobresurten un conjunt de mènsules amb motllura superior. “

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.