Pont de Salarsa o Salarça – Camprodon / Ripollès

I T I N E R A R I

D’entrada hem de dir que desconeixem pràcticament tot sobre aquesta construcció. Durant una de les nostres sortides vàrem veure un discret cartell al voral de la carretera informant de la presència en aquest lloc d’un pont. Peus a terra i anem a mirar de què es tracta.

Evidentment és un pont bastant antic i sembla ser que està poc a l’abast de la gent, poc trepitjat.

Després, a casa, pràcticament no hem pogut localitzar cap informació al respecte, llevat de que hi ha una església que sembla ser que deu tenir certa relació: L’Església de Sant Valentí de Salarça.

A Vikipèdia hi ha constància de que Salarça és una entitat de població de Camprodon, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Garrotxa (Girona).

A l’espera de poder obtenir alguna informació més al respecte, de moment, “adjudiquem” aquest pont a Camprodon.

Situació: En terrenys de Camprodon (?) .

Època: No hem trobat cap informació a les pàgines de la Generalitat de Catalunya.

Protecció: No hem trobat cap informació a les pàgines de la Generalitat de Catalunya.

Estat: Es manté perfectament en peus, que ja és molt, pensem  ...

Altres noms: (?)

Accés – Visitat: 09/06/2018.

0 - Punt d’inici: Un lloc - N 42 18 18.2 E 02 28 43.7 - d’una carretera que al mapa de Google s’identifica com “carretera d’Oix a Beget”. En aquest punt hi ha una mica d’espai a banda i banda de la carretera que ens permetrà aparcar el cotxe , en un dels extrems d’un petit pontet d’obra.

El "panorama" que tindrem al davant serà més o menys aquest. Si procedents de Beget, circulem en direcció a Oix, el pont el trobarem a l’esquerra de la carretera. Si procedim d’Oix, a la dreta.

Doncs bé, haurem de caminar una mica pel voral de la carretera fins trobar un discretíssim inici d’un corriol -  (aquí el teniu)  , que mena al pont. Recordeu que hi ha un cartell indicatiu, però no a tocar.

0 - Localització:  N 42 18 18.2 E 02 28 43.7 Són les mateixes que les del punt d’inici, doncs no les tenim, ni les podem localitzar mitjançant el mapa de Google.

Altres pàgines:

• El que si que hem trobat durant aquestes “gestions” és que hi ha un bon grapat de fotografies d’aquesta riera, on es pot comprovar la bellesa d’aquesta contrada.