Pont de Beget – Camprodon / Ripollès

I T I N E R A R I

Situació: A Beget, entitat de població de Camprodon, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Ripollès (Girona).

Època: Segle XIV - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: No hi consta, Informació no disponible - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. Lliurament accessible, a peu.

Accés – Visitat: 09/06/2018.

Senzill de localitzar.

Localització:  N 42 19 14.5 E 02 28 50.6 – Altitud: 528 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya*, ens complau extreure la següent informació (Juny 2018):

“ Descripció

El poble de Beget està dividit en tres barris, separats per la riera del Trull, que baixa de la propera muntanya del Comanegra, i per la riera de Beget.

Els tres sectors estan units per dos ponts. Cal remarcar que el que junta el barri de l'església de Sant Cristòfor amb el barri central o altrament dit "comercial".

El pont és citat en documents de finals del segle XVI, però de ben segur que va ser bastit a les darreries del segle XIV.

Darrerament el tema d'aquest pont ha fet vessar molta tinta, arran d'un pretès eixamplament.

És d'una sola arcada feta de carreus ben tallats i s'utilitzaren pedres poc treballades per fer la resta.”