Pont de Riugrèixer – Bagà / Berguedà

Pont de Riugrèixer – Bagà

Pont de Riugrèixer – Bagà - Encara que més aviat sembli una sendera , aixó és el pont.

I T I N E R A R I

Situació: A la carretera de Coll de Pal, en terrenys de Bagà, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Es manté, que ja és molt. Encara permet el pas d’un costat a l’altre del riu , a peu, tot i que no és gens recomanable per persones amb vertigen, doncs entre altres coses, no té baranes.

Accés - Visitat el 23/10/2014:

Iniciarem el recorregut des de la localitat de Bagà, des del lloc situat a N 42 15 14.6 E 01 51 39.7, a la confluència dels carrers que al mapa de Google Maps s’identifiquen amb els noms d’avinguda del Districte Forestal amb l’avinguda Reina Elisenda.

Aquí hi ha plantada la fita del PK nº 0, de la carretera BV-4024.

Circulant per aquesta carretera en sentit ascendent, en direcció a Coll de Pal (sense arribar-hi), en un lloc entre els PK 2-3, situat a 42 16 22.4 01 51 05.2, hi ha un ampli voral a la dreta de la carretera, on deixarem aparcat el vehicle i a continuació, procedirem a desplaçar-nos a peu, tornant una mica enrere, baixant.

Aquest lloc es troba abans de passar per sota de les gegantines calçades de la carretera C-16, en un punt on les muntanyes que ens envolten formen un estret congost,  encaixonant ben bé la carretera i el riu Grèixer.

Tot i està molt a la vora, el pont pràcticament no és visible des de la carretera. Està al voral dret (baixant) i notarem la seva presència perquè el guarda rail presenta una inusual discontinuïtat, una petita sortida. Quan estem al davant, ja veurem el pont, atapeït per les males herbes.

• Tot i que des de l'altra banda del pont, hem pogut baixar sense gaires problemes al llit del riu, la vegetació i els forts contrastos de llums i ombres, limiten força la presa de fotografies.
  • És difícil de localitzar, sense l'ajuda d'algú que ho conegui. En el nostre cas, ens han donat les indicacions precises al restaurant El Niu Nou, de Bagà, (Bona relació qualitat / preu), on a la vegada hem pogut gaudir d'una cuidada i exquisida  degustació de bolets d'aquestes terres. Des d'aquí els saludem de nou, i agraïm les dues circumstàncies.

Pont de Riugrèixer,és d'un sol arc fet amb pedra.

Actualment està en desús ja que la nova carretera passa a tocar d'aquest.

Passa per sobre del riu Greixer, afluent per l'esquerra del Bastareny, afluent per la dreta del Llobregat.”

• Altres llocs interessants per visitar:

Si continuéssim circulant amunt per la carretera BV-4024, hi ha un ventall de possibilitats per descobrir.

A la nostra pàgina del Castell de Bagà, com a complement de la mateixa, es descriuen la Ruta del trencapinyes, i altres indrets d'aquesta contrada.

Finalment, des de dalt de tot de Coll de Pal, es pot accedir per una banda a La Cerdanya i La Molina, i també al cantó de Castellar de n'Hug.