Muralles de La Selva del Camp / Baix Camp

muralles-selva-del-camp-090226_509

Torre de les clavegueres.

Selva del Camp medieval:

Situació: Dins de la població de La Selva del Camp (Baix Camp) – Tarragona.

Època: Segle XII.

Estat: Les dues torres i els portals estan força ben conservats. Aparcament als carrers dels voltants.

Accés - Visitades el 26/02/2009:

Veurem aquestes edificacions tot passejant pel bonic casc antic de la població.

Localització: Una de les torres està situada al Passeig de Cristià / Plaça del Portal d'Avall:

N 41 12 50.29 E 01 08 20.28– Altitud: 230 m.

Altres: Extret de la pàgina web de l'Ajuntament, en data 26/02/2009:

“Cal donar un tomb pel nucli antic que conserva l'urbanisme medieval. Al llarg del carrer Major, a més dels comerços, és digne de veure la font de Mitja Vila, amb l'escut esculpit el 1519, i algunes cases que encara guarden la fisonomia d'altres èpoques.

Tot passejant podem descobrir racons o detalls curiosos com és el cas dels antics escorralons, passos estrets entre les cases per on s'escorren les aigües pluvials.

Cartells informatius i majòliques ens explicaran detalls de la història i toponímia. Tots els carrers tenen dedicats uns versets del poeta Ramon Blasi i Rabassa.

A la plaça Major trobarem l'actual  Casa de la Vila , antic palauet gòtic tardà amb l'escut de la família Montserrat a la façana. L'església de Sant Andreu , de grans dimensions, és una joia de l'arquitectura renaixentista de l'anomenada escola del Camp, i de la qual destaca la volta i el cimbori. Es conserven algunes torres de la muralla del s. XIV i part del castell del Paborde . Junt al castell, els Ponts , aqüeducte singular, s'ha convertit en el monument emblemàtic de la població ".

Baix Camp : Veure en un mapa més gran.