Font Vella o Pou Àrab de Portell – Sant Ramon / La Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A l'entrada del Portell, entitat de població de Sant Ramon, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca de la Segarra (Lleida).

Al primer carrer, a l'esquerra. (Davant de la Capella de Sant Ramon de Portell. Hi ha una indicació).

Època: Edat mitjana - Segle XIV - Obra Popular -  Generalitat de Catalunya *.

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya *.

Estat: Bo. Està protegida per una porta de ferro, però es visible.

Altres noms: Font Vella o Pou Àrab de Portell.

Accés: Visitada el: 09/03/2013.

Localització: N 41 44 31.34 E 01 22 58.93 - Altitud: 909 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Març 2013):

Antic pou d'aigua subterrani situat a l'entrada del nucli.

El pou del Portell es construí per a cobrir les aigües freàtiques que s'han acumulat per filtració i el seu nivell varia segons les pluges.

Presenta una porta exterior de ferro, col·locada recentment, on s'hi accedeix mitjançant una graonada descendent que al mateix temps condueix cap a l'interior del pou cilíndric, la qual queda parcialment inundada segons el nivell en que es troba l'aigua.

El pou està realitzat amb paredat i cobert per volta de canó amb la presència d'un arc de mig punt a l'entrada exterior.”

Edificacions properes: Capella de Sant Ramon de Portell.

Altres pàgines