Església NOVA de Sant Martí de Joval – Clariana de Cardener / Solsonès

espereu…

L'itinerari per accedir a aquesta església és exactament el mateix que el que mena a l’Església VELLA de Sant Martí de Joval, situada molt a prop.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Just i Joval, una de les quatre entitats de població disseminada del municipi de Clariana de Cardener, a la comarca del Solsonès – (Lleida).

Època: Segle XVIII – Obra popular- (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment, no presenta pas mal aspecte. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant, al voral de la carretera.

Accés – Visitada el 28/04/2017:

El punt d’inici de la descoberta d'avui ha estat el següent: Circulant per la carretera C-55 (Cardona / Solsona) i en aquest sentit, en un punt (0) – (41 58 58.2 01 33 13.4) situat entre els PK 77 / 78 d’aquesta carretera, hem pres una sortida a la dreta. Hi ha un indicador: Camí de Puigsec.

(1) – A 41 59 20 01  33 48 trobem una desviació: Continuem per la dreta. Indicat, entre altres, Joval.

(2) – A 41 59 21 01 34 16 trobem una desviació: Continuem per l'esquerra. Indicat: Sant Martí de Toval.

(3) – A 41 59 12.7 01 34 45.9 trobem una desviació: Indicat. Seguim per la dreta.

Hem introduït aquestes dades a Google Maps i ens ha confeccionat automàticament el següent M A P A del recorregut:

Església d'una sola nau amb coberta a dues vessants.

La façana principal, orientada a l'est, té la porta amb una llinda de forma semicircular i, per sobre, un òcul.

Una de les pedres del parament té inscrita la data "1763".

Al costat dret hi ha adossada la torre del campanar, de planta quadrada i una finestra d'arc de mig punt a cada cara; a la part superior hi ha gàrgoles als quatre angles.”