Església de Santa Maria de l’Esperança – Sant Celoni / Vallès Oriental

I T I N E R A R I

Situació: A la Batlloria, entitat de població de Sant Celoni, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Oriental (Barcelona).

Època: Segle XV - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: Ho desconeixem

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Desconeixem si pot ser visitable en horaris concrets. El dia de la nostra visita, un dissabte, sobre les setze hores, vàrem poder accedir-hi sense problemes.

La trobarem al carrer Major, davant per davant del carrer Breda.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.*, ens complau extreure la següent informació (Agost 2019):

“ Descripció

Edifici religiós d'una sola nau, dividida en dos trams i el presbiteri, amb dues petites capelles obertes a la nau per arcs de mig punt, sostingudes per mènsules, lleugerament decorades amb motius geomètrics.

La volta del presbiteri presenta arcs radials, les altres voltes tenen forma de creu a quatre vessants.

Té una portada de mig punt, amb una arcada seguida, moderna, emmarquen l'arc i les dues llindes.

Campanar massís, amb torre de tres cossos, merlets.