Església de Santa Cecília d’Odèn – Odèn / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys d'Odèn, entitat de població i municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida).

• Al costat de l’església, hi ha un petit cementiri. Darrere, l’església i molt a la vora, hi ha les restes del Castell d’Odèn

Accés – Visitada el 26/05/2017:

El punt d’inici d’avui ha estat en un lloc de la carretera L-401, a tocar de la fita del PK nº 27 d’aquesta carretera, situat a 42 08 09.2 01 27 14.9 , on prenem una sortida per on continuarem uns sis-cents metres, fins arribar al davant de Santa Cecília.

Al mapa de Google s'identifica aquest paratge com el Call d’Odèn.

Tot aquest recorregut és asfaltat. Hem aparcat còmodament en una ample plaça.

M A P A d'aquest recorregut

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Maig 2017):

“ Descripció

L'església parroquial de Santa Cecília és emplaçada en un territori de boscos i prats naturals, tot centrant el nucli d'Odèn.

Les restes de l'antiga església, que encara es poden observar al costat de la nova, fan suposar que es tractava d'un edifici d'una sola nau rectangular i coberta amb volta apuntada.

El mur S fou aprofitat per a la nova construcció, sent el mur N de l'església nova. En aquest mateix mur hi ha una porta tapiada, que coincideix amb una capella, d'arc de mig punt i amb restes de dovelles.

Notícies històriques

La primera notícia referent a aquesta església es troba a la relació de parròquies del final del segle X o del començament de l'XI, continguda en l'apòcrifa acta de consagració de la Seu d'Urgell.

Els primers decennis del segle XII foren una època de donació de castells i d'esglésies a la canònica de Solsona.

Una d'aquestes donacions fou la que l'any 1114 feien Miró Arnau, la seva muller Guilla i els seus fills quan traspassaven a Santa Maria de Solsona l'església de Santa Cecília d'Odén i el castell del Soler d'Odèn.

A partir d'aquest moment l'església surt esmentada en diverses ocasions (1124, 1150, 1163, 1180, 1188) confirmant la seva donació a Santa Maria de Solsona. “

Durant el viatge per arribar a Santa Cecília, gaudirem de boniques vistes

Vistes de l'entorn de l'Església de Santa Cecília.

Altres: Gastronomia:

Viatjant per aquestes feréstegues contrades, a vegades, no és fàcil trobar un lloc per poder menjar. De ben segur que algú o altre agrairà algun dia la següent informació:

Fonda Casanova – Cambrils dels Pirineus - Telf 973 48 90 14 – Cuina casolana.

A la vora del PK nº 20 de la carretera L-401