Església de Santa Caterina – Fontcoberta / Pla de l’Estany

El punt d'inici d’aquesta ruta, és el mateix que el que ens porta al Castell d’Espasens.

Situació: En terrenys de Fontcoberta, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l'Estany (Girona). Al costat mateix hi ha les restes del Castell d’Espasens.

Època: Segle XI, segons assenyala un cartell informatiu situat al davant de l’església. No hi ha informació a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, llevat de que es va restaurar l'any 1988.

Protecció: No hi consta a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.*

Estat:  Exteriorment presenta bon estat. No és accessible lliurament.

Accés – Visitada el 28/10 /2017:

(0) - El Punt d'inici d’aquesta ruta ha estat un lloc - 42 8 19.1 02 50 31.2 - situat entre els PK 8 / 9 de la carretera GIV-5132 (Vilavenut / Galliners), on prenem una sortida indicada: Veïnat de Juïgues i Veïnat d’Espasens.

(1) – A 42 08 15.1 02 50 28.8 – Desviació, entrem a camí de terra, transitable – indicat: Santa Caterina i restes del castell d'Espasens. Des d'aquest lloc, fins arribar al nostre objectiu, hi ha una distància aproximada d'uns 1400 metres.

(2) – A 42 08 9.9 02 50 27.8 – Desviació – Continuem per la dreta.

(3) – A 42 07 39 02 50 12 – Desviació – Continuem per l'esquerra. No hi ha cap indicació.

(4) - Localització: N 42 07 31.3 E 02 50 11 – Altitud: 183 m. Hem aparcat còmodament,  al davant mateix.

La introducció de les coordenades anteriors en un mapa de Google, comporta l'emissió automàtica del següent

M A P A del recorregut

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2017):

Església d'una sola nau rectangular i absis semicircular.

L'exterior presenta una cornisa encorbada a les dues façanes laterals. La façana sud presenta tres amplis contraforts.

La part superior de la capella fou recrescuda, inclosa la part de l'absis.

L'interior presentava una volta seguida apuntada que era enderrocada.

Se li van afegir unes encavallades metàl·liques que suporten biguetes del mateix material, solera ceràmica i teula àrab.

La façana principal té porta dovellada.

Notícies històriques

En el 1988 es restaurà la capella amb l'execució d'una nova coberta i canalització dels murs i consolidació”