Església de Sant Mateu de Montnegre – Quart / Gironès

Remarca:

• Església de Santa Maria de Montnegre

A continuació documentarem l’Església de Sant Mateu de Montnegre

AMPLIACIÓ nº 1      AMPLIACIÓ nº 2

AMPLIACIÓ nº 3

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Montnegre, entitat de població dispersa de Quart, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès - (Girona).

Època: ” Es troba documentada l'any 1362 al "Llibre Verd" del Capítol de Girona. L'edifici actual, però, data del segle XVIII " - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Aparenta estar en bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant.

Accés – Visitada el 21/05/2016:

Hem sortit de la població d'Erols, molt a la vora de Quart, i circulant per la carretera GIV-6641 en direcció a Sant Mateu de Montnegre. Més endavant del PK nº 7 (41 57 12.6 02 54 14.2), hi ha una desviació,  s'acaba aquesta carretera (*) i llavors continuem per la dreta, transitant per la carretera GIV-6641R, fins arribar a Sant Mateu, indicat a una distància d'un quilòmetre.

Hem circulat tota l'estona per terreny asfaltat. Aparcament sense problemes al davant de l'església.

• De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Maig 2016):

“ Descripció

Edifici senzill d'una sola nau amb volta de canó, dues capelles laterals i capçalera poligonal amb llunetes.

A la dreta la porta de la sagristia té la data de 1703. Als peus hi ha el cor que data del 1895. El parament és emblanquinat i a l'altar major hi ha un retaule d'estil popular d'escàs interès artístic (1880).

La pica baptismal porta la inscripció: BARTOMEU FECIT 1562. L'entrada actual és al mur de migdia per un portal dovellat.

El campanar és de planta quadrada i molt estilitzat, amb obertures de mig punt als quatre costats i coberta piramidal.

Notícies històriques

Es troba documentada l'any 1362 al "Llibre Verd" del Capítol de Girona. L'edifici actual, però, data del segle XVIII.”