Església de Sant Esteve de Ventolà – El Pont de Suert / Alta Ribagorça

Situació: A Ventolà, entitat de població del municipi de Pont de Suert (Alta Ribagorça) – Lleida.

Època: Segle X - Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bon estat. Un dels tres habitants de la població té una clau. S'hi celebra missa una vegada a l'any (Creiem recordar que per Sant Esteve).

Accés - Visitada el 21/09/2012:

Iniciem l'itinerari dins de la localitat del Pont de Suert, a l'avinguda Victoriano Muñoz, al punt situat a 42 24 22.64 00 44 32.81, on s'inicia un empinat carrer (Que al mapa de Google s'identifica com a pista de Ventolà), que ens portarà a aquesta petita localitat.

Localitzable sense cap dificultat, donades les reduïdes dimensions del llogaret. Visible amb antelació.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Setembre 2012):

“ Descripció

Església aïllada, d'una nau, amb fonaments romànics. Té l'absis semicircular orientat al nord-llevant, un annex al lateral de migjorn i nova façana molt deteriorada a ponent.

El portal és de mig punt, rosetó a sobre per a il·luminar el cor i el petit campanar, de base quadrada, a la cantonada de migdia al damunt de la coberta de la nau.

El lloc és dimnat per la torre dita de "Suix". El 966 fou donat al monestir de Lavaix.”

Alta Ribagorça : Veure en un mapa més gran.