Església sufragània de Sant Esteve d’Igüerri – El Pont de Suert / Alta Ribagorça

I T I N E R A R I

Situació: A Igüerri, petita entitat de població del municipi del Pont de Suert ( Alta Ribagorça) – Lleida.

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. No és accessible lliurament. Hem aparcat al davant mateix, al voral de la carretera.

Accés - Visitada el 20/09/2012:

Accessible per diferents camins. En el nostre cas, hi hem arribat procedents d’Iran i Irgo, on hem visitat les seves esglésies romàniques, per finalitzar la visita a Igüerri (Veure mapa Google).

Altres:

• De la pàgina web - (Patrimoni.Gencat), ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“ Descripció

Església d'una nau, amb sagristia afegida al lateral de migjorn, té una volta de canó amb una arc toral, arrencada de l'absis semicircular que fou substituït per una construcció rectangular.

Porta amb arc de mig punt a migdia i campanaret a la cantonada de ponent - migjorn amb les quatre cares aixamfranades, construït en època posterior. Coberta amb teula àrab i uralita a la vessant nord.

Notícies històriques

EL 1006, el bisbe Eimeric de Roda es traslladà a Llesp, que fou donat per Sanç Ramires d'Aragó al bisbat de Roda el 1085 i passà al segle XIII al Bisbat de Lleida.”

• Sufragània: Una església sufragània és una església, normalment amb territori i drets quasi parroquials, que depèn d'una parròquia eclesiàstica principal o matriu.

Alta Ribagorça : Veure en un mapa més gran.