Dolmen del Mas Bou-Serenys – Santa Cristina d’Aro / Baix Empordà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de la Roca de Malvet, entitat de població de Santa Cristina d'Aro, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Prehistòrica

Protecció: Ho desconeixem

Estat: Bo. Lliurament accessible. Aparcament al carrer.

Accés – Visitat el 07/10/2016:

Ens hem dirigit al carrer que al mapa de Google s'identifica amb el nom de carrer del Dolmen del Mas Bousarenys.

En un lloc situat a tocar de la casa del nº 92 d'aquest carrer, coordenades  41 49 54.8 02 59 50.5 trobem aquest “panorama”. Aparquem el cotxe.

Al costat mateix de la columna de pedra d'aquesta finca, s'inicia un discret, però evident corriol.

No hi ha cap indicador, però és ben evident que aquest camí és transitat. En un curt recorregut ens situa al davant del dolmen que busquem.

Com es pot apreciar per les fotografies, el dolmen està a tocar de les cases de la urbanització.

Localització: N 41 49 54 E 02 59 48 –  Dades que ens ofereix el nostre navegador – TomTom - sense poder precisar els decimals per poder millorar la fixació de la posició en el mapa, tot i que no son imprescindibles, donat que “no es veu” el dolmen en el mapa de Google.

Altitud aproximada: 157 m.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro i referida a aquesta antiga construcció, ens complau extraure la següent informació - (Octubre 2016):

“Dolmen del Mas Bou-serenys (2.700-2.500 aC): és un sepulcre de corredor recent, situat a Roca de Malvet, de 6 m. de llargada. S’hi trobà alguna peça de ceràmica.”