Mas Reixach – Santa Cristina d’Aro / Baix Empordà

No disposem de fotografies d'aquesta edificació. Poden veure'n algunes a Patrimoni.Gencat.

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Solius, entitat de població de Santa Cristina d'Aro, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Empordà (Girona).

Època: Segle XV - (Patrimoni.Gencat).

Estat:  Bo. De propietat privada. No hem considerat oportú visitar-la.

Accés – Visitada el 07/10/2016:

El punt d’inici (41 49 17.7 02 58 52.6) podria ser una rotonda on conflueixen els vials que al Mapa de Google s'identifiquen com a carretera C-250-z i GIV-6613, i on hi ha una sortida que es dirigeix a Romanyà de la Selva, per on continuarem uns metres per aquesta darrera carretera..

De seguida seguim per una sortida a la dreta (41 49 25.4 02 58 51.0) i en un moment u altre de la següent part del recorregut trobarem un cartell que ens indica que entrarem en terrenys de Can Reixach.

Una imponent porta de ferro barra la continuació del camí, on al final, s'albira l'entrada al mas.

M A P A d'aquest recorregut

Localització: N 41 49 42.0 E 02 59 09.0 - (Dades no contrastades – Extretes de Wikipedia) – Altitud: 65 m.

“ Descripció

Masia de tipologia tradicional fortificada, amb dues garites circulars a cada cantonada de la façana principal.

Disposa, al primer pis, d'una gran sala central des de la qual s'hi accedeix a la resta de dependències i d'una escala a la part posterior.

Les obertures són en general rectangulars i emmarcades amb pedra.

La coberta és de teula a dues vessants, amb el carener perpendicular a la façana, mentre que les garites tenen coberta de trencadís.”