Dolmen de Sequers de Gasala – Taradell / Osona

• Remarca

No és, ni ha estat la nostra intenció documentar dòlmens. Els que apareixen a les nostres pàgines, són fruit de troballes fortuïtes que es produeixen durant les nostres descobertes.

Situació: En terrenys de Taradell, població i municipi del mateix nom, a la comarca d’Osona (Barcelona).

Època: Prehistòrica

Protecció: Ho desconeixem.

Estat: Per l'edat que té... bo.

Accés – Visitat 15/02/2019:

0 – El punt d’inici d’avui ha estat un lloc situat a 41 51 24.4 2 17 48 . Això és, el final d'un carrer sense sortida. Vàrem aparcar al final d'aquest carrer i després, a peu, amb l'ajuda del nostre TomTom  ens vàrem dirigir al punt on ens constava que trobaríem aquest dolmen.

No ha estat una tasca senzilla. La zona on hi ha aquestes pedres i d'altres de semblants, és una zona amb vegetació, de incòmode circulació, amb forces desnivells,

Un rètol rovellat indica que ha estat restaurat l'any 1981, pel Centre excursionista de Taradell.

Com en altres ocasions, no ho haguéssim trobat pas sense, com avui també ha estat, l'ajuda d'un senyor d'edat que passejava pels voltants.

Vàrem baixar per una entalladura de les pedres (veure fotos 8 i 9 de la nostra galeria de fotos) i després discrecionalment, muntanya avall. En aquest cas concret, no podem donar més indicacions.

• Remarca

Opinem que no és una sortida aconsellable per a criatures, gent gran o en qualsevol altre cas, per a gent poc acostumada a anar per la muntanya.

Hi ha estimballs de certa consideració.

Localització: N 41 51 21.2 E 02 17 40 – Altitud:714 m.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Taradell, ens complau extreure la següent informació:  (Febrer 2019):

“ Sepultura o tomba col·lectiva, descoberta pel taradellenc Ramon Vall, que data d'entre el 2200 i el 1500 a.C., acord amb les restes òssies i ceràmiques que s'hi van trobar l'any 1965, i es van guardar al Museu Episcopal de Vic.

És la tomba millor conservada de les trobades al terme municipal de Taradell; la llosa superior mesura 1,80m de llargada per 1m d'amplada, i és suportada per unes lloses laterals que l'aixequen de terra uns 50 cm.

Actualment és troba en força bon estat de conservació gràcies als treballs de reconstrucció finalitzats el 1981 pel Centre Excursionista de Taradell.”