Dolmen de Castelltallat – Sant Mateu de Bages / Bages

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Castelltallat, entitat de població de Sant Mateu de Bages, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Època: Prehistòrica.

Protecció: - Ho desconeixem.

Estat: Bo. Lliurament accessible.

Accés – Visitat l'any 2014

Punt d'inici: En un lloc de la carretera BV-3003, a 41 48 34.2 01 40 35.5, hi ha un ampli lloc al voral de la carretera, on es pot aparcar el vehicle.

• A l'altra banda de la carretera, hi ha unes escales amb barana de fusta, que permeten accedir a l'inici d'un camí, per fer  a peu, ben fressat, indicat, per anar al dolmen. Per aquí continuarem.

Inici del camí d'accés al Dolmen de Castelltallat

Camí d'accés al Dolmen de Castelltallat

En uns 10/15 minuts, tot xino xano,  arribarem al Dolmen de Castelltallat.

Localització: N 41 48 43 E 01 40 43 - Altitud: 833 m.

Altres: De la pàgina web de l'Ajuntament de Sant Mateu de Bages, ens complau extreure la següent informació - (Desembre 2017):

"Monument megalític, tomba. Element funerari. Ubicat dins l’heretat de Figuera entre St. Mateu i Castelltallat, abans d’arribar a la Creu escapçada.

Genèricament els dolmens són tombes de planta senzilla amb tendència rectangular. Compost de 3 grans pedres: 2 en posició vertical i que actuen com a suport i una horitzontal que descansa sobre elles.

Fou excavat a l’any 1920 per la secció arquològica del Centre Excursionista Montserrat de Manresa, dirigida per mossén Valentí Santamaria,  s’hi trobaren restes de 7 persones i trossos de ceràmica, i 22 joies de pedra i metall."