Castell d’Orcau – Isona i Conca Dellà / Pallars Jussà

I T I N E R A R I

Situació: Dalt d’un turó que presideix el lloc d’Orcau, nucli de població del municipi d’Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) – Lleida.

Estat: Malmès. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 27/10/2007.

Procedents de Tremp, cal agafar la carretera C-1412, en sentit Isona i aproximadament a 11 km. a l’esquerra trobarem el trencall que ens portarà a Orcau.

A l’entrada mateix de la població, ja trobem un cartell  indicant-nos la direcció: al davant i amunt, per un costerut carrer.

Per comoditat hem aparcat el cotxe a dalt, en un petit replà on hi caben varis cotxes: 42 09 48 00 58 55.

A escassos metres, enrere, a la dreta, hem deixat un salze, i darrere d’ell es veu un cartell indicador de la direcció a seguir, ja a peu. Primer per unes petites escales i després per un costerut camí,

perfectament assenyalat per diversos cartells, hem pujat fins el castell.

Altres: Vista de les restes de la capella dedicada a la Mare de Déu de la Pietat, romànica, que s'esfondrà el 1962.

Devia ajudar al seu enderrocament l'existència d'una trinxera en què hi hagué instal·lat un niu de metralladores durant la guerra civil.

Al Museu Nacional d'Art de Catalunya es conserven fragments de la decoració pictòrica.

Vistes des del castell d'Orcau.