Castell d’Espitlles – Santa Margarida i els Monjos / Alt Penedès

castell-despitlles-100612_501bis

Edificacions actuals on abans havia estat el castell d’Espitlles.

castell-despitlles-100612_703bis

Entorn de l’edificació.

I T I N E R A R I

Situació: Envoltat per extensos camps de conreu, en terrenys del terme municipal de Santa Margarida i els Monjos (Alt Penedès) - Barcelona).

Època: Edificació del segle X.

Estat: Desaparegut. Sembla ser que fins a finals del segle XIX es conservava la casa fortificada coneguda com a Castell d’Espitlles. Aparcament als voltants.

Accés - Visitat el 12/06/2010:

Procedents de Vilafranca del Penedès i circulant per la carretera N-340a en sentit sud, entre els PK 1209-1208, una mica abans d’entrar a la localitat dels Monjos, trobarem un trencall a mà esquerra  (N 41 19 30 01 40 12), sense cap indicació, per on continuarem.

Circularem per una carretereta sense asfaltar durant uns 400 metres, on al cap, de nou tornarem a circular per asfalt. Creurem per un pas soterrani la via del tren. A la sortida girem a l’esquerra. Novament tornem a passar per sota d’una altra vida de tren.

Al cap de ben poc, trobem una desviació a la dreta amb un cartell informatiu: Llar residencial Espitlles, cap a on ens dirigirem.

Arribats al petit llogaret, veurem l’edificació que busquem a mà esquerra.

Localització: N 41 18 58 E 01 40 40. Altitud:  229 m.