Castell de Vinaixa / Garrigues

Potser les restes més significatives a considerar serien les d’una torre rodona, envoltada d’edificacions actuals. castell-de-vinaixa-100401_706

Detall torre.

castell-de-vinaixa-can-tarrago-100401_502

Can Tarragó.

Situació: A la localitat de Vinaixa (Les Garrigues) – Lleida.

Època: Segle XV.

Estat: Restes disperses dins de la localitat. Aparcament als carrers del poble.

Accés - Visitat el 01/04/2010:

Potser les restes més significatives a considerar serien les d’una torre rodona, envoltada d’edificacions actuals. És visible des del carrer anomenat Carretera de Tarragona, cantonada al carrer Nou, des del voral que voreja la plaça dels Arbres.

Coordenades aproximades d’aquest lloc: N 41,42805 / E 0,97556.Altitud: 477 m.

Altra edificació a considerar podria ser l’anomenada actualment “Cal Tarragó”, situada al carrer del Calvari, davant de la plaça del Mil·lenari, edificada on probablement hi hagué l’antic castell.

Coordenades orientatives: N 41,42900 / E 0,97596. Altitud: 480 m.

Localització: Indicada al paràgraf anterior.

Altres: Cal considerar també en aquesta població, l’edificació anomenada “La Casa de Poblet”, (Segles XIV – XVI) coneguda col·loquialment com  “Cal Panxa”, de propietat particular, que encara conserva el segell de l’abat Copons a la llinda de la portalada.

Garrigues : Veure en un mapa més gran.

Cal Panxa