Castell de Montbui – Santa Margarida de Montbui / Anoia

Situació: Al municipi de Santa Margarida de Montbui (Anoia) – Barcelona.

Època: Segle X. A tocar del castell hi ha l’església romànica de Santa Maria de la Tossa de Montbui (Segle X).

Estat: Sols sobreviu un edifici de planta rectangular. Com a dada curiosa direm que la finestra que hi ha a la façana no és tal, és l’antiga porta d’entrada.

Altres noms: Castell de la Tossa.

Accés - Visitat el 01/06/2006:

Sortim d’Igualada circulant en sentit sud per la carretera C-37, que al mapa de Google s’identifica com a carretera d’Igualada a Querol.

Travessem Santa Margarida de Montbui, i continuem fins un lloc situat a 41 32 59.52 E 01 35 24.78, a tocar del PK 60, on prenem una desviació a la dreta, indicada (La Tossa – 2 km).

Llavors ens trobarem circulant per la carretera BV-2204, que al mapa de Google s’identifica com a carretera del castell de Montbui, edificació a la que arribarem en poca estona i on trobarem lloc per aparcar còmodament.

Altres: Des d’aquest lloc, en un dia clar,  es gaudeix d’unes esplèndides vistes panoràmiques.

Edificacions properes:  Veure el mapa de Google d'aquesta mateixa pàgina.