Castell de Les / Vall d’Aran

Situació: A Les, municipi de la comarca de la Val d’Aran (Lleida).

Estat: Malmès, però restes força rellevants. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 21/10/2010:

Procedents de Vielha i circulant per la carretera N-230, entrem a la població de Les. Creuem a la banda dreta del riu Garona, per qualsevol dels ponts que hi ha i ens dirigim a la Plaça de l’Església primer (42 48 43 0 42 45), i a continuació, a la plaça del Aro ( 42 48 43 0 42 47). Durant aquest recorregut veurem cartells informant de la direcció per anar al castell), des d’on sortirem per la dreta i en direcció amunt, circulant pel carrer Saviela. Al final d’aquest carrer aparcarem.

En aquest lloc hi ha una font amb un abeurador de fusta (42 48 43 0 42 54) i un cartell indicant que cal continuar l’itinerari, a peu, per dalt mateix de la font, on s’inicia un ampli camí.

A mitja passejada se’ns incorpora per l’esquerra un petit rierol que ens acompanyarà fins dalt. Durant el proper recorregut obviarem dues entrades a unes finques rústiques.

Al cap d’uns 10 minuts de caminada arribarem a les restes d’aquesta edificació.

Altres: El castell és perfectament visible des de Les, situat a mitja muntanya. Des de dalt d’aquest lloc es gaudeix d’unes boniques vistes de la vall.

Hi ha constància de que s’han fet tímides tasques d’excavacions arqueològiques.

És possible, poder arribar perfectament fins aquí dalt de tot en tot terreny (Però no per aquest recorregut). Desconeixem si és vista amb bons ulls aquesta possibilitat.

A la muntanya del davant veurem la cova de Castèra. Dalt de tot hi ha les restes del mateix nom.

Vall d Aran : Veure en un mapa més gran.