Castell de La Garriga – Roses / Alt Empordà

castell-de-la-garriga-090613_518

castell-de-la-garriga-090613_512

Una mostra de les minses restes de l'edificació.

Situació: En terrenys del terme municipal de Roses (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XIV.

Estat: Totalment malmès. Escasses restes. Creiem que es reconeixen perfectament els efectes de la demolició que va patir aquesta fortificació. Els pocs trossos de paret supervivents, presenten les mateixes característiques que ja hem vist en altres edificacions volades amb explosius:  Ponts, Torre Gironella, etc. Naturalment, no hi ha cap tipus d’informació a l’abast dels visitants. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 13/06/2009:

Procedents de la localitat de Roses i circulant per la carretera GI-610 en sentit Palau Saverdera, en el PK 1 d’aquesta carretera trobarem una rotonda (N 42 16 34 E 03 09 31).

Prendrem la tercera sortida i ens trobarem circulant per la carretera GI-614 en sentit La Garriga. A penes cent metres més endavant, a mà dreta veurem una indicació per dirigir-se a unes instal·lacions d’oci: AQUA BRAVA.  Entrarem per aquí i ens trobarem circulant per una carretera asfaltada que seguirem recte, deixant a la nostre esquerra la porta d’entrada a aquest parc i a la dreta una zona d’ aparcament.

Creuarem una deserta i ample esplanada fins el final, on veurem a la dreta un accés a la carretera GI-610 (També hauria estat vàlid haver entrat per aquí ...), i a l’esquerra veurem l’inici d’una carretera de terra (42 16 44 03 09 27) que s’enfila una mica, per on continuarem, abandonant l’asfaltat.

A la nostre esquerra ens acompanya el tancat del parc. De seguida, a mà dreta, al costat d’una petita torre d’alta tensió, neix una pista de muntanya, per on continuarem (42 16 45 03 09 16).

Aquí mateix, al cap d’uns metres hem  aparcat el cotxe i hem continuat a peu. Primer veurem un búnker a l’esquerra i a poc, a la dreta, al cim del pujolet, les suposades restes del castell.

Nota: Si normalment la revisió de l’itinerari a Google Maps,  és ja de per si  recomanable, en aquest cas concret,  el resultat, és impecable.

Altres: Una mica més avall hi ha també les restes del derruït Mas de La Garriga.

A la vora d’aquestes restes es poden trobar dos búnquers: un de cobert i un altre de descobert, sense sostre. També als voltants d’aquestes dues fortificacions del segle XX, son força evidents encara l’existència d’antigues trinxeres, ara minvades les seves dimensions pel pas del temps i l’acció de les inclemències meteorològiques.

Ver Alt Empordà en un mapa más grande.

castell-de-la-garriga-090613_509