Castell de Granera – Granera / Moianès

castell-de-granera-080329_501bisblog

Pati interior de la fortalesa.

Situació: A Granera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Moianès – Barcelona.

Època: Segle XIII - Patrimoni.Gencat - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Malmès, tot i que és un dels pocs castells que hem visitat, que encara conserva en peus les quatre parets. Una porta de ferro barra l'entrada a l'interior, tot i que el pati d'armes, és visible.

L'edificació està envoltada per tres costats per uns espectaculars espadats. Boniques vistes als voltants.

Vistes des del castell de Granera - En primer terme, el poble de Granera.

Accés - Visitat el 29/03/2008:

Localitzable sense problemes, a tocar de les darreres cases de la població, on hem aparcat en una petita placeta (41 43 44.75 02 03 30.90).

Després, a peu, ens hem dirigit a l'edificació per un fàcil camí que en ben pocs minuts ens ha dut a la porta d'entrada del castell.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Descripció

Resta tot el perímetre dels seus murs aixecats sobre un penyal i bona part de les dependències interiors, alguna d'elles amb volta, altres sense sostres.

Castell termenat. Documentat el 971.”

• Curiositats
    • "Cada 6 de gener, diada de reis, molta gent puja al Castell perquè es pot veure com el sol passa per dins la Roca Foradada de Montserrat" (Consorci del Moianès – Granera).