Castell de Garraf – Sitges / Garraf

Així apareix el nostre objectiu, a l'inici del camí a peu. Les restes estan situades al cim del turó,  entre les dues torres elèctriques.

castell-de-garraf-101210_569

castell-de-garraf-101210_566

castell-de-garraf-101210_548

Part superior de l’edificació. A l’esquerra és visible un dels túnels de l’autopista C-32. A la dreta, a tocar del mar es veu la torre del Garraf.

castell-de-garraf-101210_554

castell-de-garraf-101210_555

Situació: Al massís del Garraf, en terrenys del terme municipal de Sitges (El Garraf) – Barcelona.

Època: Segle X.

Estat: Malmès tot i que les restes son força rellevants. Edificació dels segles XII o XIII. Lliurament accessible. Amb vistes al massís del Garraf per una banda i al mar per l’altra.

Altres noms: També se’l coneix amb el nom de Castellet del Garraf.

Accés - Visitat el 10/12/2010:

A la part alta del petit llogaret del Garraf, sense gaire dificultat, localitzarem l’avinguda del Castell, on al final d’aquest carrer sense sortida,

castell-de-garraf-101210_504

podrem aparcar còmodament el vehicle (41 15 29 E 01 54 08) i continuar a peu per un costerut camí que s’inicia aquí mateix (Hi ha una indicació: GR-92 – El Castellet del Garraf - Can Lluçà), i que passant per sota de l’autopista C-32 ,

castell-de-garraf-101210_506

en un recorregut d’uns 10 minuts de durada, ens conduirà a les restes del castell, visible durant tot el recorregut.

Localització: N 41 15 32 E  01 54 04. Altitud: 77 m.

Altres: El mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina ofereix una visió impecable de l’itinerari.