Castell de Cruïlles – Aiguafreda / Vallès Oriental

Situació: A les afores de la població d’Aiguafreda (Vallès Oriental) – Barcelona.

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN

Estat: Dins d’una propietat privada. Visita de poca utilitat, donat que és pràcticament impossible de veure quelcom des de l’exterior.

Accés - Visitat el 29/04/2008:

Una vegada dins de la població d’Aiguafreda, circulant pel carrer carretera de Ribes (paral·lel a la carretera C-17), cal localitzar en un trencall el carrer Cinto Verdaguer (Perpendicular a la ctra. de Ribes – 41 46 08.00  02 15 01.00), per on continuarem.

A la fi d’aquest carrer, cal continuar per l’esquerra i ens trobarem llavors circulant pel carrer Cruïlles, fins al final d’aquest, que ens situarà al davant del cementiri de la població (41 46 29.31 02 15 15.20), on podrem aparcar el cotxe.

Llavors continuarem a peu, per l’esquerra del cementiri amunt (41 46 31.24 02 15 14.81), per una carretera sense asfaltar (Hi ha un senyal indicant que sols es permet la circulació a veïns).

Després de prendre el segon trencall a mà dreta i tot seguit el primer a mà esquerra, arribarem en poca estona a la porta d’accés als jardins (41 46 44.44 02 15 21.11) d’aquesta extensa propietat.

Localització: N 41 46 49.13 E 02 15 21.12 – Altitud: 600 m.(Dades extretes directament de Google Earth).

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Novembre 2012):

“ Descripció

Importants ruïnes d'un gran casal (segles XIV-XV), en part habitat com a masia fins a temps recents.

Casa forta i després castell termenat. Documentada el 1105.”

Vallès Oriental : Veure en un mapa més gran.